De Week van D tot W (2015 – week 39)

Week 39

Een greep uit het nieuws van deze week op Twitter. Van maandag tot zondag. Over Brussel, social media, technologie en de wereld van de beurs en financiën. Van D tot W.

D

Deezer gaat officieel naar de beurs.

De Franse muziekdienst, belangrijkste concurrent van het Zweedse Spotify, krijgt eind dit jaar een notering aan Euronext in Parijs. Deezer heeft een catalogus van 35 miljoen nummers en 40.000 podcasts.

No result could be fetched.

E

Exotische diersoorten

Brussel kent veel exotische diersoorten. Sommige zijn ongevaarlijk voor onze biotopen. Andere zijn dat wel. Uitkijken is de boodschap.

No result could be fetched.

F

Facebook-proces van start gegaan

Of u nu een account hebt of niet, Facebook weet wat u doet. De Privacycommissie vindt die praktijken een inbreuk op de privacyregels van België en stapte eind juni naar de kortgedingrechter. Maandag is het proces gestart in Brussel.

No result could be fetched.

G

Gratis mobiel internet in oktober

Volgende maand bieden veertien telecomoperatoren gratis megabytes aan. Die actie maakt deel uit van de Surfmobiel-campagne, waarmee minister Alexander De Croo  het mobiel surfen wil promoten. De belangrijkste doelgroep bestaat uit personen die voordien geen of weinig gebruik maakten van het mobiel internet via smartphone of tablet.

No result could be fetched.

H

Autovrij is goed voor Horeca

Begin november opent hamburgerrestaurant Manhattn’s een nieuwe vestiging in de Henri Mausstraat langs de Beurs. “We wilden ons graag vestigen in het autovrije centrum omdat we denken dat horeca het er goed zal doen. Zeker met het biermuseum dat eraan komt.

No result could be fetched.

I

D'Ieteren schort verkoop verdachte Volkswagen- modellen op

De onafhankelijke invoerder van de merken van de Volkswagengroep in België hoopt volgende week de lijst van de verdachte voertuigen te ontvangen. De betrokken klanten zullen vervolgens allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht worden.

No result could be fetched.

J

Jonge wolven op het WK wielrennen

Voor de profrenners van vandaag alle aandacht van publiek en pers kregen, baanden ze zich een weg doorheen de jeugdreeksen. Herken je de wonderjaren van deze twaalf toppers?

No result could be fetched.

K

Keytrade in de etalage

De Belgische bank en verzekeraar Crelan heeft Keytrade naar verluidt in de etalage gezet. De Nederlandse online broker BinckBank voerde verkennende gesprekken om zijn Belgische branchegenoot Keytrade over te nemen. Ook ING en de Franse banken BNP Paribas, Crédit Mutuel Arkéa en Société Générale zouden interesse hebben. 

No result could be fetched.

L

De Lijn wil tegen 2018 zelfrijdende bussen op luchthaven

Er liggen verschillende mogelijke proeftrajecten op tafel. De autonome bussen zullen zich op de private wegen van de luchthaven van Zaventem mengen in het gewoon verkeer en pendelen tussen de parkings, het luchthavengebouw en de bedrijven.
No result could be fetched.

M

Geen autotunnel onder Meiserplein

Er komt geen tunnel voor autoverkeer onder het Meiserplein in Brussel, vlak bij de VRT. Er komen wel aparte tunnelkokers voor de tram en de metro. Ook de geplande heraanleg van de Reyerslaan blijft behouden.

 

No result could be fetched.

N

Dienstregeling NMBS op Google Maps

De dienstregelingen en reiswegen van NMBS zijn vanaf nu ook beschikbaar op Google Maps. Wanneer je vanaf nu via je pc of je smartphone een traject met het openbaar vervoer plant op Google Maps, dan vind je onmiddellijk alle dienstregelingen en reiswegen van de treinen van NMBS in de zoekresultaten.
No result could be fetched.

O

Ontruiming Kinepolis Brussel na relletjes bij overrompeling

In de bioscoop vonden de BNP Paribas Fortis Film Days plaats. Enkele herrieschoppers zijn onrust beginnen stoken. Daarbij zijn ook enkele ruiten gesneuveld. In overleg met de politie is het complex gesloten en gedeeltelijk geëvacueerd.
No result could be fetched.

P

Parlement ontruimd na bomalarm

Het federaal parlement werd woensdagochtend ontruimd na een bomalarm. Nadat de politie het Paleis der Natiën had uitgekamd, bleek het om loos alarm te gaan.
No result could be fetched.

Q

Quick verkocht

De hamburgerketen is van eigenaar veranderd. Maandag wordt het personeel in het hoofdkwartier samengeroepen voor een vergadering waarop 'groot nieuws' wordt aangekondigd.
No result could be fetched.

R

Roue de Paris in Brussel

Op het kruispunt van de Zuidlaan met de Lemonnierlaan is de montage van het reuzenrad afgerond. Het rad opende donderdagavond en blijft twee maanden in Brussel. Met een hoogte van 55 meter is het hoger dan de gelijkaardige attracties tijdens de Zuidkermis en Winterpret.

No result could be fetched.

S

Skype wereldwijd getroffen door technische storing

Skype ondervond maandag heel wat technische problemen. Zo konden heel wat gebruikers over de hele wereld niet meer bellen via de app.

No result could be fetched.

T

Opening Train World in Schaarbeek

Aan het station van Schaarbeek is het nieuwe treinmuseum Train World klaar voor opening. Het spoorwegpatrimonium, dat voorheen verspreid was over een vijftal locaties, werd de voorbije jaren verzameld op een enkele plaats, en werd vrijdag voor het grote publiek geopend.

No result could be fetched.

U

Uberpop krijgt ongelijk in Brussel

De Brusselse rechtbank van koophandel heeft Taxis Verts gelijk gegeven in zijn zaak tegen Uberpop. De taxidienst heeft 21 dagen om zich in orde te stellen met de regelgeving. Uber gaat in beroep en start een petitie.

No result could be fetched.

V

Nieuw academiejaar VUB

De Vrije Universiteit Brussel gaf dinsdag het officiële startschot voor het nieuwe academiejaar in Bozar. De universiteit telde voor het zevende jaar op rij een groei van het aantal studenten. Met meer dan 20 procent buitenlandse studenten is de VUB ook de meest internationale van alle Vlaamse universiteiten.

No result could be fetched.

W

Atos Wordline kampt met technisch probleem

Verschillende handelaars kregen sinds vorige week het geld dat klanten betalen via Bancontact niet meer op hun rekening. Atos Wordline, het bedrijf dat het geld van betalingen via Bancontact doorstort, wilde enkel kwijt dat de computerkwestie "complex" is. Het probleem is sinds zaterdag verholpen.

No result could be fetched.